Моделі

АЛЬФА РОМЕО ОТРИМУЄ ДВІ НАГОРОДИ НА «MOTOR KLASSIK AWARDS»

Чергова подвійна перемога Alfa Romeo на «Motor Klassik Awards». В останньому випуску конкурсу читачі німецького журналу віддали нагороду двом класикам історичного італійського бренду, переможцями в своїх категоріях.

lfa Romeo Spider, представлений в 1966 році, здобув перемогу з 24,9 відсотками голосів у категорії «Кабріолет». На три роки більш старша Alfa Romeo Giulia GT навіть набрала 34,8 відсотка голосів в першому випуску найбажанішої нагороди «Народний спортивний автомобіль». Престижна нагорода присуджується бренду в особливий рік: у 2020 році відзначаються перші 110 років Alfa Romeo, знаменний етап в автомобілебудуванні, що складається з трофеїв, технологічних інновацій і незабутніх творінь на чотирьох колесах, таких як дві приголомшливі моделі, які перемогли в «Motor Klassik Awards».

Незвичайний дизайн першого покоління Alfa Romeo Spider, широко відомого як «Duetto», є шедевром Баттісти Пінінфаріни. Двомісна версія з 1,6-літровим двигуном і потужністю 80 кВт (109 к.с.) була представлена на Женевському автосалоні 1966 року. Потім лінійка була доповнена версією з 1,3-літровим двигуном потужністю 65 кВт (88 к.с.) і чотирициліндровим двигуном з робочим об’ємом близько 1750 кубічних сантиметрів і потужністю 87 кВт (119 к.с.). Alfa Romeo Spider став міжнародною зіркою завдяки участі у великому фільмі «Випускник» разом з Дастіном Хоффманом і Енн Бенкрофт (1967). У 1969 році Alfa Romeo представила перероблену версію спайдера з характерною обрізаною задньою частиною («усічений хвіст»).

Alfa Romeo Giulia Sprint GT відома серед німецьких любителів великих класиків на чотирьох колесах під прізвиськом «Бертоне», яке відноситься до студії, яка розробила дизайн кузова. Характерний автомобіль, варіант купе Giulia з двигунами від 1,3 до 2,0 л робочого об’єму (від 65 кВт (88 к.с.) до 96 кВт (131 к.с.)), домігся великого успіху в продажах. У період з 1963 по 1976 рік Alfa Romeo виготовила близько 225 000 його екземплярів. Найвідомішим варіантом Alfa Romeo Giulia Sprint є GTA. Це легке купе з корпусом, зробленим в основному з алюмінію, і 1,6-літровий двигун з подвійним запалюванням з двома свічками на циліндр, який став найуспішнішим гоночним автомобілем в кінці 60-х і початку 70-х років. Різні варіанти гоночних версій Alfa Romeo Giulia Sprint GT також виграли три титули на чемпіонаті Європи серед легкових автомобілів. До сих пір «Бертоне» – це італійський класичний автомобіль, найбільш поширений в Німеччині, що повністю виправдовує перемогу в категорії, передбаченій для найпопулярніших спортивних автомобілів на «Motor Klassik Awards 2020».


Назад до переліку новин